Jaká vína na vánoční stůl?

Začněme přípitkem. Pro mě byl vždy tím nejkrásnějším zážitkem. U nás doma ho měl na starosti děda a vždycky vystihl to podstatné. Poděkoval za to, že jsme se sešli a popřál nám hodně zdraví do dalšího roku. Těším se letos na přípitek, otevřu si k tomuto okamžiku šumivý ryzlink vlašský z roku 2013 BRUT z, podle mého názoru, nejlepší vlašákové viniční tratě v této zemi. Trať Železná mu dává nádhernou mineralitu a dlouhou dochuť.sekt_2012

K polévce bych si dal Sylvánské zelené od Štěpána Maňáka, případně Rulandské bílé, co udělal Jindra Kadrnka. Uvidíte, jak vám tento typ vína polévku zjemní a bude tak ještě skvělejší.

201_05120909rb-lisci-vrch-2015-1024x1024
K rybě si dám letos opět ryzlink vlašský, protože s kaprem pokapaným citrónem se skvěle snoubí právě vlašák z trati „Pravá klentnická“ s citrusovými a grepovými tóny, svěží kyselinou a krásnou až takovou kovovou chutí. Poznáte sami, pokud to vyzkoušíte, jak krásně se k rybě bude hodit.1538


Na závěr si vychutnám ovocný veltlín s vůní manga. Když se napijete a chvíli počkáte, ucítíte v dlouhé dochuti pepřový nádech, který vás svede k tomu dát si další doušek.1527


A na závěr to nejkrásnější…hurá na dárky

vitezna_kolekce